سلامت

بهترین روش برای موم انداختن چیست

موم انداختن، روشی موقت برای برداشتن موهاست که سبب کندن موها از ریشه می‌شود. موهای جدید بعد از گذشت ۲ تا ۸ هفته شروع به رویش مجدد می‌کنند. اگر از موم انداختن برای چند سال متمادی استفاده شود موهای ضخیم به تدریج نازک‌تر شده و تراکم شان کمتر می‌شود.

بهترین روش برای موم انداختن چیست؟

موم انداختن در اپیلاسیون به این صورت انجام می‌شود که یک لایه نازک از موم گرم روی پوست مالیده شده و سپس یک پارچه، کاغذ یا زرورق روی آن قرار می‌گیرد و بعد از مالش در جهت خلاف رویش موها از سطح پوست برداشته می‌شود. به این روش «استریپ ‌واکس» گفته می‌شود و در مقابلش «هارد واکس» وجود دارد که در این روش از لایه ضخیم‌تری از موم استفاده می‌شود (نه از پارچه) و برای افرادی که پوست حساسی دارند مناسب‌تر است.

اپیلاسیون چه عوارضی دارد؟

درد، سوختگی با موم داغ، حساسیت تماسی با موم یا پارچه، انتقال عوامل بیماری‌زا، فولیکولیت و سودوفولیکولیت، خون‌ریزی و کبودی، کهیر، پارگی پوست، برآمدگی‌های قرمز در سطح پوست، فرو رفتن موها به داخل پوست و تغییررنگ قهوه‌ای در محل رویش موها.و چطور عوارضش را کم کنیم؟

قبل از انجام کار به جهت رویش موها توجه کنید تا احتمال فرو رفتن مو به داخل پوست و التهاب و چرکی شدن (فولیکولیت) به حداقل برسد. گاهی به دنبال این فولیکولیت‌ها فرد موهای فرورفته را دستکاری کرده و سعی در بیرون آوردن آنها می‌کند که همین امر به التهاب بیشتر منجر شده و درنهایت قهوه‌ای شدن محل که ممکن است برای مدت‌های طولانی باقی بماند. در سالن اپیلاسیون حتما حرارت موم قبل از تماس با بدن باید کنترل شود. احتمال حساسیت به پارچه، کاغذ و خود موم ممکن است وجود داشته باشد که به‌ صورت قرمزی، خارش، تورم و حتی ایجاد تاول می‌تواند بروز کند.

استفاده از موم و کاردک و وسایل مشترک در سالن اپیلاسیون ضرری ندارد؟

چرا، مکررا دیده شده است که زگیل خصوصا در ناحیه زیربغل به دلیل استفاده از کاردک، موم یا ظرف مشترک انتقال پیدا می‌کند. ویروسی نیز وجود دارد که می‌تواند در اثر وسایل مشترک منتقل گردد. انتقال قارچ‌های سطحی پوست، عفونت‌های باکتریال و هپاتیت‌های ویروسی و ایدز نیز امکان‌پذیر است. پس حتما باید توجه شود در سالن اپیلاسیون از ظرف‌های یک‌بار مصرف، موم جدا و کاردک و پارچه مجزا برای هر فرد استفاده شود. بهتر است در مناطقی که موهای ضخیم و پوست حساس دارند (ناحیه زیربغل) به جای پارچه یا زرورق و کاغذ از پدهای مخصوص استفاده شود. پارچه‌های مصرفی بهتر است از انواع هیپوآلرژیک باشند.چرا بعد از اپیلاسیون بعضی‌ها جوش می‌زنند؟

این، سوال رایجی است و در پاسخ باید گفت که گروهی زمینه ارثی دارند و در گروه دیگری هم دستکاری‌های اضافی یا نوع تغذیه یا استفاده از برخی داروها می‌توانند موجب جوش‌‌زدن پس از اپیلاسیون شوند.
در واقع، هر فردیباید خودش تجربه کند و ببیند که کدام یک از روش‌های اپیلاسیون، کمترین جوش را در بدن او ایجاد می‌کنند، یعنی نمی‌توان به همه خانم‌ها یک دستور کلی داد.

اپیلیدی هم می‌تواند عامل جوش باشد. در افرادی که پوستشان چرب است یا قبلا جوش داشته‌اند یا روی پاهایشان موهای خشن دارند، ممکن است اپیلاسیون موجب عفونت شود، چون ریشه‌ موهایشان ضخیم است. به این عفونت اصطلاحا فولیکولیت می‌گویند. توصیه‌ای که می‌تواند خیلی کمک‌ کننده باشد، این است که قبل از اپیلاسیون، پاها را خوب با صابون بشویید و از مواد ضدعفونی‌کننده یا الکل استفاده کنید. اگر بعد از اپیلاسیون هم این کار را دوباره انجام دهید، تا حد زیادی می‌توانید از بروز این جوش‌ها جلوگیری کنید.

تحریریه لیدی فروم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا